Ianns kycklingrulader med parmaskinka
Magnifika kycklingrulader fyllda med mozzarella, citron, rosmarin och vitlök. Ruladerna får koka i ett bad av buljong och vitt vin och rullas därefter in i parmaskinka. Väldigt tjusig och smarrig förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
6 portioner
1 kg kycklinglårfilé
3 1/2 kvistar rosmarin
100 g parmaskinka (100 g motsvarar 7-8 skivor)
rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronjuice
1 mozzarella (à ca 125 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
1 1/2 dl vitt vin (eller hönsbuljong)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej! Jag kan tänka mig att byta ut mozzarellan mot torkade tomater inlagd i olivolja. Inläggningen gör jag själv. Mvh Anette Backeus
Anette
2005-11-16