Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Magnifika kycklingrulader fyllda med mozzarella, citron, rosmarin och vitlök. Ruladerna får koka i ett bad av buljong och vitt vin och rullas därefter in i parmaskinka. Väldigt tjusig och smarrig förrätt eller tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta citronen och riv skalet (undvik att få med det vita). Ta loss "barren" på rosmarinkvistarna och finhacka.
  2. Skär osten i små tärningar och blanda med olja, citronjuice och -skal, rosmarin, hälften av saltet och svartpeppar. Pressa i vitlöksklyftan.
  3. Platta ut kycklingfiléerna och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop och stäng varje filé med en tandpetare.
  4. Hetta upp oljan och stek kycklingfiléerna tillsammans med resten av rosmarinen. Salta ytterligare. Tillsätt vin eller buljong, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
  5. Ta upp och låt svalna. Dela skinkan på längden i två delar och rulla en skiva runt varje filé. Sila över skyn från kycklingen. Servera ljummen, gärna tillsammans med Chèvrekräm.

För alla

Fri från gluten eller ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellaosten, använd ev i stället tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 3 1/2 kvistar rosmarin
  • 100 g parmaskinka (100 g motsvarar 7-8 skivor)
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1 mozzarellaost (à ca 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 1/2 dl vitt vin (eller hönsbuljong)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer