Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Husets goda potatis

Husets goda potatis är ett roligt sätt att göra något annorlunda med den vardagliga potatisen. Potatisen blir utomordentlig krämig och smaklig av stuvningen och toppat med rivet citronskal och purjolöksringar även väldigt tilltalande.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och dela den i små klyftor. Strimla purjon.
  2. Fräs margarin och mjöl i en rymlig kastrull, späd med mjölk till en lagom tjock stuvning. Koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner potatis, hälften av citronskalet samt purjolöken - spar lite grönt till garnering.
  4. Hetta upp potatisen, slå sedan upp den och garnera med rivet citronskal och gröna purjoringar.
  5. Servera gärna till Björklövsstek.

Ingredienser

Portioner: 6
  • drygt 1 kg kokt skalpotatis
  • 2 msk margarin
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer