Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Björklövsstek

Hissnande god kalvstek som du bakar i ugnen liggandes på en björklövsbädd. Suverän att servera till många då den är som godast när den är kall. Festlig, fräsch och delikat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in den nätade steken med salt runtom. Doppa en mycket tunn vass kniv eller ett grillspett i salt och stick köttet på ett 20-tal ställen runtom så att sältan tränger in. Lägg steken kallt 2-3 dagar.
  2. Sätt ugnen på 275-300°C.
  3. Skölj av väl utslagna björklöv, låt dem rinna av och täck botten av en långpanna. Späda skott tas bort.
  4. Lägg köttet på lövbädden och stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttbiten.
  5. Sätt in köttet i nedre halvan av ugnen, sänk värmen till 175°C efter 10 minuter. Stek tills termometern visar 70°C.
  6. Ta ut och låt steken vila minst en halvtimme innan den serveras, men allra godast är den kall och skuren i tunna skivor.
  7. Servera gärna tillsammans med Husets goda potatis.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg benfri kalvstek
  • salt
  • väl utslaget björkris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?