Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fetasnurror

Dessa läckra fetasnurror passar perfekt att servera som lätt tilltugg vid minglet eller på festbuffén. Degen till snurrorna smaksätter du med lagrad ost och den goda fyllningen bjuder på krämig fetaost, fräst purjolök, tomatröra och örter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll på resten av degvätskan och tillsätt ägg, ost, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna tills den mjuknat, men inte fått färg. Låt kallna. Tärna fetaosten smått.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk till en rektangel, ca 20 x 60 cm (för 25 st). Bred på tomatpuré. Strö över purjolök, ost och örter. Rulla ihop degen till en rulle. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda snurrorna ca 10 min.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl lagrad, riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 9 dl vetemjöl
Fyllning
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g fetaost
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl hackade örter t ex timjan eller oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?