Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hummus med pitachips

Hummus med pitachips - enkelt och njutbart som tilltugg. Kikärter, vitlök och yoghurt mixas till en smidig röra smaksatt med spiskummin. Pitabröd delas och rostas ljuvligt gyllene. Aptitretande och angenämt tillsammans.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och mixa kikärter med vitlöksklyftor i matberedare.
  2. Tillsätt matlagningsyoghurt, grovhackad bladpersilja, sesamolja, färskpressad citronjuice samt spiskummin. Salta och peppra. Tillsätt lite mer yoghurt om den behöver krämas till lite.
  3. Pitachips: Lossa pitabrödens över- och underdel från varandra med en vass kniv. Dela varje del i halvor och rosta i brödrost tills de blivit gyllenrostade. Skär sedan till dem i kvartar.

För alla

Hummus är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Pitachips innehåller gluten och mjölk, även ägg kan förekomma i brödet.

Tips

Supergod dipp till grönsaker och även som sås till grillad kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
Hummus
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
Pitachips
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?