Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

En lyxig förrättstoast med något färskt från havet som hummer, räkor eller pilgrimsmusslor och hemgjord majjo med citron och dill. Läggs på lantbrödsskivor som stekts gyllene i smör och toppas med syrad rödlök.

Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner
2 kokta humrar eller nystekta pilgrimsmusslor eller räkor (2 humrar motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller ca 40 skalade räkor)

Syrad rödlök

1 stor rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Citron- och dillmajonäs

skal från 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 1/2 dl rapsolja
1 kruka dill
flingsalt med jod
svartpeppar
4 skivor lantbröd med havssalt
2 msk smör
blandsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Varför ser er majonnäs så grön ut?

    Helen

    Hej Helen! Det är den finhackade dillen som färgat av sig i majonnäsen. Det kan säkert variera lite hur mycket dillen färgar majonnäsen, beroende på hur fint dillen hackas och om majonnäsen får stå en liten stund innan den serveras. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett59 g
Kolhydrater25.8 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Naturell hummer
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad