Hummertoast

Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Hummertoast

Elegant rätt med smaker direkt från havet! Denna hummertoast passar lika bra till nyårsfesten som till tidiga middagen. Med pilgrimsmusslor, sockerärter och ett fint vitt vin kan det inte bli mer än rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Hummertoast

Ingredienser

6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
150 g pilgrimsmusslor
1/2 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 msk vispgrädde
50 g kallt smör
salt
peppar
1 paket kavlad, färsk smördeg (à 275 g)
200 g frysta eller färska sockerärtor
1 tsk olivolja

Garnering

25 g löjrom
dill

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Delade smördegen på mitten så att man fick ett frasigt lock. Annars supergott!

    Björn

  • Otroligt gott! jag hade dock pilgrimsmusslorna på sidan, lätt halstrade. Lagade allt samma dag och det gick bra.

    Maria

Testa liknande recept

  • Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lyxsnittar med hummer och löjrom
    Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad