Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kräft- och hummersoppa med taleggio

En underbart krämig, smakrik och värmande soppa på kräftstjärtar, hummerfond, vitt vin, schalottenlök och konjak kan inte bli annat än omtyckt. Att en bit av osten taleggio dyker upp som en överraskning i botten av koppen gör rätten till en given succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
  2. Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
  3. Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast. Garnera ev med en timjankvist.

För alla 

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri grädde och ersätt taleggio med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt taleggio med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk konjak
  • 2 msk konc hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
  • ev timjan till garnering
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info