Kräft- och hummersoppa med taleggio
En underbart krämig, smakrik och värmande soppa på kräftstjärtar, hummerfond, vitt vin, schalottenlök och konjak kan inte bli annat än omtyckt. Att en bit av osten taleggio dyker upp som en överraskning i botten av koppen gör rätten till en given succé.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
6 portioner
40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk konc hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
timjan till garnering
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god soppa! Vi var 4 vuxna men tog receptet mer än dubbelt annars hade det inte räckt.
Linnea
2024-01-01Väldigt god men portionerna är små. Vi var 9 personer som utan problem åt 12 portioner till förrätt.
Birgitta
2015-01-02Hej Carin! Ja, det går bra att frysa in soppan, men innan man lägger i ost och kräftstjärtar.
Redaktionen
2012-11-22