Kräft- och hummersoppa med taleggio

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
5
Kräft- och hummersoppa med taleggio

En underbart krämig, smakrik och värmande soppa på kräftstjärtar, hummerfond, vitt vin, schalottenlök och konjak kan inte bli annat än omtyckt. Att en bit av osten taleggio dyker upp som en överraskning i botten av koppen gör rätten till en given succé.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Kräft- och hummersoppa med taleggio

Ingredienser

6 portioner
40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk konc hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
timjan till garnering
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god soppa! Vi var 4 vuxna men tog receptet mer än dubbelt annars hade det inte räckt.

Linnea

2024-01-01

Väldigt god men portionerna är små. Vi var 9 personer som utan problem åt 12 portioner till förrätt.

Birgitta

2015-01-02

Hej Carin! Ja, det går bra att frysa in soppan, men innan man lägger i ost och kräftstjärtar.

Redaktionen

2012-11-22

Testa liknande recept

Kräftstuvning
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hummersås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dilldoftande kräftgryta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Canapéer med kräftskagen
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med hummersås och potatisgratäng
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga