Rostad vitlökssky med konjak

Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
2
Rostad vitlökssky med konjak

Den här den rostade vitlöksskyn med konjak är verkligen en sås ”to die for” – inte minst till en till perfekt stekt bit oxfilé, ryggbiff eller annat nötkött. Vitlöksskyn är dessutom smart på så vis att du kan förbereda den, det vinner bara smakerna på!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rostad vitlökssky med konjak

Ingredienser

3 dl
5 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
1 msk smör
5 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
3 msk konjak
1 1/2 msk konc kalvfond
6 dl vatten
majsstärkelse till redning
salt
malen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Receptet innehåller 6 dl vatten plus lite annan vätska. Den ska kokas ner tills 3/4 återstår. Hur kan det då bli 3 dl sås totalt? Ska man tillsätta mindre vatten eller koka ner den mer?

Barbro

2023-12-28

När min son som är kock vill dricka sås direkt ur kastrullen har man lyckats. Mycket pyssel, många moment men väldigt värt det.

Camilla

2021-01-12

Hej Camilla! Haha! Ja, då har du verkligen lyckats med såsen! Kul att höra att receptet var så uppskattat. ❤ Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-01-13

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är per dl.
Energi584 KJ / 140 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
215 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparsås
Betyg 4.5 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nyårsfilé med ost- och nötfyllning
Betyg 3.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga