Rostad vitlökssky med konjak
Den här den rostade vitlöksskyn med konjak är verkligen en sås ”to die for” – inte minst till en till perfekt stekt bit oxfilé, ryggbiff eller annat nötkött. Vitlöksskyn är dessutom smart på så vis att du kan förbereda den, det vinner bara smakerna på!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
3 dl
5 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
1 msk smör
5 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
3 msk konjak
1 1/2 msk konc kalvfond
6 dl vatten
majsstärkelse till redning
salt
malen svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi584 KJ / 140 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Receptet innehåller 6 dl vatten plus lite annan vätska. Den ska kokas ner tills 3/4 återstår. Hur kan det då bli 3 dl sås totalt? Ska man tillsätta mindre vatten eller koka ner den mer?
Barbro
2023-12-28När min son som är kock vill dricka sås direkt ur kastrullen har man lyckats. Mycket pyssel, många moment men väldigt värt det.
Camilla
2021-01-12Hej Camilla! Haha! Ja, då har du verkligen lyckats med såsen! Kul att höra att receptet var så uppskattat. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13