Rostad vitlökssky med konjak

22
1
Rostad vitlökssky med konjak

Den här den rostade vitlöksskyn med konjak är verkligen en sås ”to die for” – inte minst till en till perfekt stekt bit oxfilé, ryggbiff eller annat nötkött. Vitlöksskyn är dessutom smart på så vis att du kan förbereda den, det vinner bara smakerna på!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rostad vitlökssky med konjak

Ingredienser

3 dl
5 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
1 msk smör
5 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
3 msk konjak
1 1/2 msk konc kalvfond
6 dl vatten
majsstärkelse till redning
salt
malen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Välj laktosfritt matfett eller enbart olja.  
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Camilla

2021-01-12

När min son som är kock vill dricka sås direkt ur kastrullen har man lyckats. Mycket pyssel, många moment men väldigt värt det.

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Camilla! Haha! Ja, då har du verkligen lyckats med såsen! Kul att höra att receptet var så uppskattat. ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 584 KJ / 140 kCal
Fett 8 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept