Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hummerbruschetta

Vill du ha en smak av Italien och det bästa havet har att erbjuda? Pröva att laga till en bruschetta med hummer. Lyxigt och fantastiskt gott! Hummerbruschettan passar bra att servera som förrätt vid festligare tillfällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Pensla brödskivorna med olja. Rosta dem mitt i ugnen i 4-5 minuter.
  3. Dela och ta till vara allt kött på humrarna. Skär stjärten i bitar. Ta ur klorna och dela dem i två delar.
  4. Koka sparrisen enligt anvisningen på förpackningen. Dela sparrisen i bitar, ca 3 cm. Skölj och dela tomaterna.
  5. Gör en marinad av saften från lime, pressad vitlök och olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda allt hummerkött (förutom klorna), sparrisen och tomaterna med marinaden. Lägg upp blandningen på brödet och garnera med hummerklor och bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor baguette
  • 1 msk olja
  • 2 humrar (à ca 350 g)
  • 6 stjälkar grön sparris
  • 10 körsbärstomater
Marinad
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Dekoration
  • bladpersilja
  • hummerkött (klorna)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?