Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Betyg 4.8 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse

Ingredienser

4 portioner
2 kokta humrar (à 500 g)
2 dl smetana
2 krm salt
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/4 silverlök
80 g forell- eller löjrom
1/2 kruka dill
1 ask smörgåskrasse

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kändes lyxigt och supergott! Fiskat och kokt humrarna själva:) rekommenderas ådetvarmaste!

    Malin

  • Gott men hummern kom lite i skymundan smakmässigt ihop med övriga ingredienser.

    Maria

  • Fantastiskt gott. Härlig kombination silverlök och krasse. Alla gillade detta.

    Per

Näringsvärde per portion

Energi1867 KJ / 447 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein49 g

Testa liknande recept

  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lyxsnittar med hummer och löjrom
    Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Naturell hummer
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad hummer
    Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad