Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Ingredienser

6 portioner
2 skivor serranoskinka
25 g smör
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm paprikapulver
1 krm salt
3 kokta humrar (à ca 500 g)
1 påse blandad sallad (à 65 g)
gräslök (till garnering)

Blomkålscrème

400 g blomkål
1 schalottenlök
25 g smör
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt

Sauce vierge

2 tomater
1 grönt äpple (t ex. granny smith)
1 citron
1/2 dl rapsolja
1 msk lönnsirap
1 dl hackad koriander
1 dl hackad basilika

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastisk smakkombination. Men skinkan smakade bränt så jag bytte den mo baconbitar.

    Michaela

Näringsvärde per portion

Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Naturell hummer
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad hummer
    Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxsnittar med hummer och löjrom
    Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lobster roll med brioche
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad