Hovärkens gulasch

Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Ingredienser
4 portioner
500 g högrev
1 msk olja till stekning
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong (tärningar eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk sambal oelek
Till servering
gräddfil
finhackad persilja
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 460 kCal
Fett12 g
Kommentarer
24 stTar med kryddor och hel paprika , ffa mer paprika. Får koka 2-3 timmar och blir då lite fastare i konsistensen
Cecilia
supper fin god middag
Åke
Supergott! Bra recept och tämligen enkelt att tillreda. Smakar definitivt godare dagen efter.
Tommie