Hovärkens gulasch

Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Ingredienser
4 portioner
500 g högrev
1 msk olja till stekning
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong (tärningar eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk sambal oelek
Till servering
gräddfil
finhackad persilja
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 460 kCal
Fett12 g
Kommentarer
23 stTar med kryddor och hel paprika , ffa mer paprika. Får koka 2-3 timmar och blir då lite fastare i konsistensen
Cecilia
supper fin god middag
Åke
Supergott! Bra recept och tämligen enkelt att tillreda. Smakar definitivt godare dagen efter.
Tommie
Jättegod smak men den blev väldigt ”vattnig” Jag hade svårt att tolka hur mycket vätska som ska användas, ni skriver: 2st liter oxbuljong (tärning eller konc fond+vatten) Detta tolkade jag som 2 liter vätska men kände snabbt att det var för mycket!
Kjell-åke
Hej Kjell-Åke! Du tolkade helt rätt. 2 liter buljong (färdig oxbuljong eller vatten + tärningar eller konc. fond). Om du tycker det är för mycket vätska kan du ju späda med mer buljong under tiden soppan sjuder. Hoppas det smakade. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Super gott.
Pär
Klart bästa gulasch-soppan! Jag vill ha Potatis och morötter med lite motstånd så kokar soppan och lägger i rotfrukter med 20 min kvar ca. Starkt paprikapulver ger en het soppa
Pia
Verkligen jättegott! Barnen slevade i sig flera portioner också. Vi serverade med crème fraiche
Jeanette
Fantastiskt god. Blir många goda matlådor.
Hanna
MYCKET GOD!!!!
Pär
Supergod! Blir även bra i slow cooker om man bara minskar på vattnet. Släng i allt o kör på låg 8h. Godast dan efter när smakerna göttat ihop sig!
Mathilde