Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

2
0
Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Denna hotamtotam med äppelmos och yoghurt är en snabb efterrätt med fin krispighet. Fräs bara ihop havregryn och socker i en stekpanna med smör för din hotamtotam och varva den sedan med yoghurt och äppelmos i ett glas. Servera och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl havregryn (ev fiberhavregryn)
1 msk socker
2 msk smör
4 dl medelhavsyoghurt (eller mild naturell yoghurt)
2 dl äppelmos

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre, Semper.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Låt gärna några pumpafrön fräsa med havregrynen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1523 KJ / 360 kCal
Läs mer om näringsvärden