Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Denna hotamtotam med äppelmos och yoghurt är en snabb efterrätt med fin krispighet. Fräs bara ihop havregryn och socker i en stekpanna med smör för din hotamtotam och varva den sedan med yoghurt och äppelmos i ett glas. Servera och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  havregryn (ev fiberhavregryn)
1 msk  socker
2 msk  smör
4 dl  medelhavsyoghurt (eller mild naturell yoghurt)
2 dl  äppelmos

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre, Semper.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Låt gärna några pumpafrön fräsa med havregrynen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 360 kCal

Testa liknande recept

Äpplig mellisgröt
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Flapjacks
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Proteinbars med kokos och choklad
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrebollar
Betyg 4 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bananyoghurt
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Havreflarn med vanilj och frukt eller bär
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga