Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hotamtotam med äppelmos och yoghurt

Denna hotamtotam med äppelmos och yoghurt är en snabb efterrätt med fin krispighet. Fräs bara ihop havregryn och socker i en stekpanna med smör för din hotamtotam och varva den sedan med yoghurt och äppelmos i ett glas. Servera och njut.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs havregryn med socker i smöret.
  2. Varva yoghurt och äppelmos med havrefräset i glas.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre, Semper.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Låt gärna några pumpafrön fräsa med havregrynen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl havregryn (ev fiberhavregryn)
  • 1 msk socker
  • 2 msk smör
  • 4 dl medelhavsyoghurt (eller mild naturell yoghurt)
  • 2 dl äppelmos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1523 kJ / 360 kCal
Läs mer om näringsvärden