Hotamtotam med äppelmos och yoghurt
Denna hotamtotam med äppelmos och yoghurt är en snabb efterrätt med fin krispighet. Fräs bara ihop havregryn och socker i en stekpanna med smör för din hotamtotam och varva den sedan med yoghurt och äppelmos i ett glas. Servera och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl havregryn (ev fiberhavregryn)
1 msk socker
2 msk smör
4 dl medelhavsyoghurt (eller mild naturell yoghurt)
2 dl äppelmos
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre, Semper.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Låt gärna några pumpafrön fräsa med havregrynen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1523 KJ / 360 kCal
Kommentarer