Höstsallad med bönor och äpple

19
0
Höstsallad med bönor och äpple

Matig, krispig och väldigt fräsch sallad med blandade bönor, äpple, svartkål, färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffén eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Höstsallad med bönor och äpple

Ingredienser

6 portioner
400 g kokta, blandade bönor
2 äpplen
ca 200 g svartkål
1/4 purjolök (à ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 559 KJ / 134 kCal
Fett 3 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 17 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden