Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Höstsallad med bönor och äpple

Matig, krispig och väldigt fräsch sallad med blandade bönor, äpple, svartkål, färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffén eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
  2. Ansa, skölj och strimla svartkål och purjolök.
  3. Blanda bönor, äpple, svartkål och purjolök i en skål. Skala och riv ner vitlöken.
  4. Tillsätt citronskal, örter, olja, salt och peppar. Blanda väl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g kokta, blandade bönor
  • 2 äpplen
  • ca 200 g svartkål
  • 1/4 purjolök (à ca 50 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 559 kJ / 134 kCal