Höstsallad med bönor och äpple
Matig, krispig och väldigt fräsch sallad med blandade bönor, äpple, svartkål, färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffén eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
6 portioner
400 g kokta, blandade bönor
2 äpplen
ca 200 g svartkål
1/4 purjolök (à ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett3 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer