Höstsallad med bönor och äpple
![Höstsallad med bönor och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103046/cf_259/hostsallad_med_bonor_och_apple.jpg)
Matig, krispig och väldigt fräsch sallad med blandade bönor, äpple, svartkål, färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffén eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
![Höstsallad med bönor och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103046/cf_259/hostsallad_med_bonor_och_apple.jpg)
Ingredienser
6 portioner
400 g kokta, blandade bönor
2 äpplen
ca 200 g svartkål
1/4 purjolök (à ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett3 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer