Gräddig portabellopasta med köttfärs

13
7
Gräddig portabellopasta med köttfärs

Spagetti med köttfärs är en vardagssrätt att räkna med. För att göra köttfärssåsen lite mer spännande har vi adderat portabellosvamp. Med grädde, lök, salt och peppar är detta en len och mättande rätt som garanterat går hem hos hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Gräddig portabellopasta med köttfärs

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
200 g
portabellosvamp
1
gul lök
1 msk
olja
500 g
nötfärs
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
1
zucchini (à ca 300 g)
1
citron
1 msk
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Krydda såsen med torkad timjan eller lite fryst persilja.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Magnus

12/11/2020

Det var gott men lite mer svamp så svampsmaken hade framträtt mer hade ej varit fel.

Ida

12/9/2020

Hade i kantarellfond och grönsaksbuljong och den blev jättegod

Hans

12/8/2020

Med kantarellfond, soja, timjan och nymald svartpeppar blev det helt OK.

Näringsvärde per portion

Energi 3567 KJ / 852 kCal
Fett 48 g
Salt 1 g
Kolhydrater 64 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept