Gräddig portabellopasta med köttfärs
Spagetti med köttfärs är en vardagssrätt att räkna med. För att göra köttfärssåsen lite mer spännande har vi adderat portabellosvamp. Med grädde, lök, salt och peppar är detta en len och mättande rätt som garanterat går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti eller bavette
200 g portabellosvamp
1 gul lök
1 msk olja
500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 msk japansk soja
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3001 KJ / 740 kCal
Fett34 g
Salt2.3 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g
Kommentarer
Väldigt gott, hela familjen uppskattade det!! Första gången vi använde hushållsfärs men definitivt inte sista! Rekommenderar starkt receptet!!
Jeanette
2024-09-16Väldigt gott.
Mona
2024-09-08Var gott med en twist till vanlig köttfärsås, gott med mycket svampsmak
Rasmus
2024-09-03