Gräddig portabellopasta med köttfärs

Spagetti med köttfärs är en vardagssrätt att räkna med. För att göra köttfärssåsen lite mer spännande har vi adderat portabellosvamp. Med grädde, lök, salt och peppar är detta en len och mättande rätt som garanterat går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti eller bavette
200 g portabellosvamp
1 gul lök
1 msk olja
500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 msk japansk soja
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3001 KJ / 740 kCal
Fett34 g
Salt2.3 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g
Kommentarer
Jätte gott
Micaela
2025-02-10Riktigt god köttfärssås! Nästa gång ska jag skära svampen i tunnare skivor.
Louise
2025-02-05Riktigt gott! "Det här kan man bjuda på" säger vi när något recept är riktigt bra och så var det med detta.
Sara
2025-02-04