Gräddig portabellopasta med köttfärs

18
8
Gräddig portabellopasta med köttfärs

Spagetti med köttfärs är en vardagssrätt att räkna med. För att göra köttfärssåsen lite mer spännande har vi adderat portabellosvamp. Med grädde, lök, salt och peppar är detta en len och mättande rätt som garanterat går hem hos hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Gräddig portabellopasta med köttfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
200 g portabellosvamp
1 gul lök
1 msk olja
500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1 msk olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med torkad timjan eller lite fryst persilja.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Deni

2021-08-02

Vilken besvikelse! Smaklöst och ytterst ointressant. Blir inga fler tillagningar av det här. En klassisk pasta med köttfärssås och krossade tomater hade räddat kvällen!

Magnus

2020-12-11

Det var gott men lite mer svamp så svampsmaken hade framträtt mer hade ej varit fel.

Ida

2020-12-09

Hade i kantarellfond och grönsaksbuljong och den blev jättegod

Näringsvärde per portion

Energi 3567 KJ / 852 kCal
Fett 48 g
Salt 1 g
Kolhydrater 64 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden