Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Höstinspirerad fläskkotlett med smörslungad potatis

Här är ett härligt och mustigt recept på höstinspirerad fläskkotlett med smörslungad potatis som är minst lika gott som det låter. Om du gillar att laga mat och har lite tid över ska du definitivt laga den här rätten för det är en riktig höjdare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fläskkotletterna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. Lägg upp köttet på en tallrik.
  2. Sås: Tillsätt kalv- eller oxbuljong och äppelcider i stekpannan där skyn finns kvar från det stekta köttet. Koka ihop och sila.
  3. Sparris: Skala och hacka äpplena i småbitar. Spara lite av äppelbitarna till senare för att koka med sparrisen, tillsätt resten av äpplet i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Potatis: Koka potatisen och slunga den sedan i en stekpanna med smöret. Skär lite basilika, eventuellt även timjan och persilja och strö över potatisen.
  5. Morötter: Skala och koka morötterna i lite saltat vatten. Fräs de kokta morötterna tillsammans med smöret i en kastrull. Strö över socker för att få fram extra sötma i morötterna och slå på vitvinsvinägern, låt sjuda några minuter. Tillsätt salt och peppar.
  6. Koka sparrisen tills den är mjuk, mildra beskheten i sparrisen genom att koka den tillsammans med äppelbitar.
  7. Rödlök: Skala och strimla rödlöken. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg ner löken och koka den mjuk.
  8. Förvara löken i kylskåp. Håller sig cirka en vecka.
  9. Servera fläskkotletterna med örtpotatis, morötter, sparris, syltad lök och sås.

Kock: Christer Lingström

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 benfria fläskkotletter (à 160 g)
  • 1 msk smör
Sås
  • 1 dl kalv- eller oxbuljong (vatten och fond)
  • 4 msk äppelcider
Sparris
  • 2 äpplen
  • 12 sparrisar
  • salt
  • vitpeppar
Potatis
  • 12 potatisar
  • 1 msk smör
  • basilika
  • ev lite timjan och persilja
Morötter
  • 10 morötter
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Syltad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?