Höstgryta med kål och morötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Höstgryta med kål och morötter

God och mustig höstgryta med kål och morötter. Denna nyttiga, men samtidigt lyxiga, gryta har en underbar sälta i spadet och skinkan och rotfrukterna ger en fyllig och god smak. Servera grytan med ett gott bröd och en klick matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Koka tärningarna i vatten med salt och peppar under lock ca 10 minuter. Skölj och skär kålen i strimlor. Lägg kålen i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  2. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn köttet i olja tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda köttet i grytan och strö över rikligt med hackad persilja.
  3. Servera grytan, gärna med en klick matyoghurt smaksatt med fransk senap, bröd och ost.

Tips

Strimla kålen på matberedarens skärskiva så går det lite snabbare att få middagen klar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 4 morötter
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g vitkål
  • 500 g färsk skinka
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knippa persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden