Höstgryta med kål och morötter
God och mustig höstgryta med kål och morötter. Denna nyttiga, men samtidigt lyxiga, gryta har en underbar sälta i spadet och skinkan och rotfrukterna ger en fyllig och god smak. Servera grytan med ett gott bröd och en klick matlagningsyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
4 morötter
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g vitkål
500 g färsk skinka
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 knippa persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 551 kCal
Fett15.1 g
Kommentarer
Mycket gott, mysigt med gryta och mackor. Denna rätt återkommer ofta på menyn hos oss. Däremot har vi senapen direkt i grytan eftersom att yoghurten till inte går åt till oss två.
Ulrika
2008-01-10Det här kändes nyttigt och lyxigt på samma gång. Kommer dock minska en aning på pepparmängden nästa gång. Behövs inte mer vatten och buljong skulle bli överflödigt, maten smakar utmärkt som den e.
Lotta
2008-01-03Har ätit denna gryta utan morötter tidigare och med buljong. Blev en annan gryta med morötter och lika populär. Alltid varit omtyckt av alla åldrar och kan anrättas en dag i förväg.
Kristina
2005-11-10