Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoppande musseldjävlar

Hoppande musseldjävlar har fått sitt namn eftersom det är baconinlindade stora musslor som steks i het panna tills de hoppar. Musslorna kryddas med paprikapulver eller kajennpeppar och smakar helt ljuvligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använd stora musslor i vatten från burk och låt dem rinna av. Linda 1/3 skiva bacon runt varje mussla och fäst med tandpetare.
  2. Krydda med paprika eller lite kajenn. Stek i het panna tills musslorna hoppar i pannan och låt dem rinna av på hushållspapper.

Ingredienser

  • stora musslor (i vatten)
  • vatten
  • paprika (eller kajennpeppar)
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan