Clam chowder med dilliga krutonger

0
0
Clam chowder med dilliga krutonger

Lyxa till vardagsmiddagen med en clam chowder - musselsoppa. Bacon och musslor är en härlig kombination! Här får du den i en varm och god soppa. Njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Clam chowder med dilliga krutonger

Ingredienser

4 portioner
450 g frysta, kokta musslor med skal
4 medelstora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar blekselleri
120 g bacon
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 baguette
1 msk olja
3 msk dill
salt och peppar
1/2 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 579 kCal
Fett 334 g
Kolhydrater 402 g
Protein 276 g
Läs mer om näringsvärden