Honungsstekt kyckling med syrliga ingefärsgrönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsstekt kyckling med syrliga ingefärsgrönsaker

Honungsstekt kyckling är praktisk middagsmat som sköter sig själv i ugnen. Hel kyckling penslas med marinad gjord på honung, soya, ketchup och sesamfrön. Sallad med fräsch lime- och ingefärsdressing kompletterar måltiden fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Kyckling: Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Fläk ut kycklingen och lägg den med skinnsidan upp i en långpanna. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Blanda honung, soja och ketchup. Pensla den med en del av blandningen. Sätt in kycklingen mitt i ugnen och stek ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C i låret intill benet. Pensla med honungsblandningen då och då under stekningen. Strö över sesamförna efter halva stektiden.
  3. Ingefärsgrönsaker: Skala morötter och lök och ansa kålen. Dela och kärna ur paprikorna.
  4. Hyvla morötterna med en osthyvel. Skär resten av grönsakerna i strimlor.
  5. Dressing: Skala och riv ingefäran. Pressa limen. Blanda 3 msk limesaft (för 6 port) med ingefäran och oljan.
  6. Blanda grönsaksstrimlorna ordentligt med dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med grönsakerna. 

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Kyckling
  • ca 1 kyckling (helgkyckling) (à 2 kg)
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk sesamfrö
Ingefärsgrönsaker
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 spetskål eller 1/4 vitkål
  • 2 gula paprikor
Dressing
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 lime
  • 4 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1489 kJ / 356 kCal