Edamamesallad med sesamstekt kyckling och ingefärsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Edamamesallad med sesamstekt kyckling och ingefärsdressing

Asiatisk sesamkryddad kyckling med en sallad av edamamebönor och salladslök. Till kycklingen och salladen serverar du en smakrik dressing av limesaft, japansk soja, ingefära och koriander. En spännande rätt med fängslande smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kyckling: Krydda kycklinglårfilén med salt och peppar. Vänd dem sedan i sesamfrön. Bryn kycklingen i rapsolja. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Sallad: Plocka ur bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och strimla salladslöken på snedden.
  4. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Riv av det yttersta skalet på limen, pressa ur saften.
  5. Blanda vitlök, limesaft, rivet limeskal, ingefära, honung, soja, rapsolja och mynta eller koriander.
  6. Stek bönorna och salladslöken mycket hastigt i olja, krydda med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med bönor, ingefärsdressing och ris eller nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 6 msk sesamfrö
  • 2 msk rapsolja
Edamamesallad
  • 500 g edamamebönor
  • 4 salladslökar
  • rapsolja till stekning
  • salt och peppar
Ingefärsdressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk grovhackad mynta eller koriander
  • 3 msk rapsolja
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info