Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Salta nötter

(4)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett lättlagat recept på hemgjorda salta nötter att servera som lyxigt snacks. Du ugnsrostar nötter som sötmandel, hasselnötter, pecannötter och valnötter och smaksätter med salt. Perfekt att servera till fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g blandade nötter (t ex sötmandel, hasselnötter, pecannötter, valnötter)
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugn ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  3. Fukta nötterna med lite vatten, gärna med blomspruta. Krydda med salt.