Gräddkokt savoykål med citron och timjan
![Gräddkokt savoykål med citron och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244069/cf_259/graddkokt_savoykal_med_citron_och_timjan.jpg)
Savoykålen milda och goda kålsmak kommer verkligen till sin rätt när den först kokas helt hastigt och därefter får fräsa i smör en stekpanna tillsammans med gul lök. Koka därefter ihop kålen med grädden och smaksätt med fräscht citronskal och timjan.
![Gräddkokt savoykål med citron och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244069/cf_259/graddkokt_savoykal_med_citron_och_timjan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g savoykål
1 gul lök
salt
2 msk smör
3 dl vispgrädde
svartpeppar
1 citron
1/2 kruka timjan
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1628 KJ / 388 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g
Kommentar
Jättegott som tillbehör! Jag marinerade kycklinglårfilé i citronsaften tillsammans med olivolja m citron, citronpeppar, vitlök och svartpeppar och stekte i stekpannan. Blev väldigt fräsch o god smak tillsammans med savoykålen.
Susanne
2024-03-13