Gräddkokt savoykål med citron och timjan
Savoykålen milda och goda kålsmak kommer verkligen till sin rätt när den först kokas helt hastigt och därefter får fräsa i smör en stekpanna tillsammans med gul lök. Koka därefter ihop kålen med grädden och smaksätt med fräscht citronskal och timjan.
Ingredienser
4 portioner
600 g savoykål
1 gul lök
salt
2 msk smör
3 dl vispgrädde
svartpeppar
1 citron
1/2 kruka timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1628 KJ / 388 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g
Kommentar
Jättegott som tillbehör! Jag marinerade kycklinglårfilé i citronsaften tillsammans med olivolja m citron, citronpeppar, vitlök och svartpeppar och stekte i stekpannan. Blev väldigt fräsch o god smak tillsammans med savoykålen.
Susanne
2024-03-13