Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Honungsglaserade revbensspjäll

Det här receptet på honungsglaserade revbensspjäll är verkligen sagolikt gott! Revbensspjällen blir oerhört saftiga, smakrika och smarriga och passar ypperligt att servera med apelsinris och en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär revbensspjällen i portionsbitar.
  2. Blanda en marinad på äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar, mald ingefära.
  3. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt alla köttben. Låt marinera i ca 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Ta upp och lägg i ugnssäker form. Pensla på av marinaden. Stek i ca 30 (tunna spjäll) respektive 45 (tjocka spjäll) minuter. Servera med blandad sallad och ev apelsinris.

Tips

Vid tidsbrist: Pensla färdigstekta revbensspjäll med pressad apelsinjuice smaksatt med flytande houng och lite olja. Värm revbensspjället inlindad i aluminiumfolie i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tjockskurna revbensspjäll
Marinad
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk ingefära
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer