Honungsglaserade revbensspjäll

Betyg 3.6 av 5.
68 personer har röstat
8
Honungsglaserade revbensspjäll

Det här receptet på honungsglaserade revbensspjäll är verkligen sagolikt gott! Revbensspjällen blir oerhört saftiga, smakrika och smarriga och passar ypperligt att servera med apelsinris och en god sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Honungsglaserade revbensspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 kg  tjockskurna revbensspjäll

Marinad

1/2 dl  äppelcidervinäger
2 msk  honung
1/2 dl  soja
1/2 dl  olja
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Pensla färdigstekta revbensspjäll med pressad apelsinjuice smaksatt med flytande houng och lite olja. Värm revbensspjället inlindad i aluminiumfolie i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Hejsan! Jag har inget äppelvinäger hemmet.. tror ni att det funkar men vitvinsvinäger?

Angelica

2023-07-21

Hej Angelica! Det går jättebra med vitvinsvinäger också. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-21

200° kan väl inte stämma?

Tobias

2022-01-06

Behövs de inget salt el andra kryddor

Gunilla

2020-12-29

Hej Gunilla! Sojan ger sälta, sötma från honungen, syra från vinägern och lite sting får du av ingefära och peppar. Men om du gillar saltare och kryddigare revben kan du smaka av marinaden innan du häller den på köttet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-12-15

Testa liknande recept

Revbensspjäll med ingefära och honung
Betyg 3.5 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska revbensspjäll
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga sesamspjäll
Betyg 3.1 av 5.
186 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med ingefära
Betyg 2.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll
Betyg 1.9 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga