Honungsglaserad kotlett

Betyg 3.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Honungsglaserad kotlett

Denna kotlett glaserar du enkelt i honung, soja, ingefära och purjolök. Enkel att tillaga då köttet reder sig självt i ugnen. Servera tillsammans med kokt ris och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Honungsglaserad kotlett

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g benfri, skivad kotlett
1 msk olja
salt
peppar
1/2 purjolök
3 msk honung
2 msk riven, färsk ingefära
1 msk japansk soja
250 g haricots verts (bönor)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Blir helt klart godare om du följer råden nedan och marinerar kotletterna först (gör gärna lite mer marinad) och när de sedan ska in i ugnen häll på grädde för att få mer sås.

    Karin

  • Tog del av kommentarerna och gjorde en variant av det. Jättegott!

    Karin

  • Jag tyckte att kotletterna smakade ganska lite av marinaden - tror att allt gör sig bättre om man gör marinaden till sås efter den legat med kotletterna! Eller marinerar kotletterna i några timmar.

    Minna

Näringsvärde per portion

Energi2190 KJ / 522 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater67.4 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

  • Nudelwok med ostronsås
    Betyg 3.8 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kotletter med fransk bönsallad
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksstekta vaxbönor
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kotlett med ostmos och bönor
    Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad