Honungs- och pepparstekt fläskkarré

64
7
Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Honungs- och pepparstekt fläskkarré är en lite lyxigare rätt. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och smulad peppar innan grädden hälls över. Servera denna smakrika karré ihop med ugnsrostade grönsaker, sallad och sås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1
rödlök
3
morötter
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Karré

4
skivor fläskkarré
1 tsk
olja
2 msk
honung
2 msk
soja, gärna kinesisk soja
2 tsk
grön- eller rosépeppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 msk
majsstärkelse

Till servering

1
krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Bengt-inge

11/4/2020

Jättegott

Martin

8/22/2019

Supergott! Nu är ju smaken som baken men jag dubblade mängden honung samt tog vispgrädde istället för matlagningsgrädde. Men då tyckte i och för sig till och med vår 5-åring att såsen blev för söt (men det tyckte inte jag😄)...

Anita

6/6/2019

Det här var supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 610 kCal
Fett 28 g
Salt 3.35 g
Kolhydrater 56 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept