Honungs- och pepparstekt fläskkarré

93
11
Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Honungs- och pepparstekt fläskkarré är en lite lyxigare rätt. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och smulad peppar innan grädden hälls över. Servera denna smakrika karré ihop med ugnsrostade grönsaker, sallad och sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1 rödlök
3 morötter
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Karré

4 skivor fläskkarré
1 tsk olja
2 msk honung
2 msk soja, gärna kinesisk soja
2 tsk grön- eller rosépeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse

Till servering

1 krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Carolina

2023-01-05

Jättegott!!

Andreas

2022-01-28

Gud så gott.

Ing-marie

2021-07-29

Mycket smaklig grund! Jag tillsatte grovskurna morötter, champinjoner och rödlök samt färsk timjan och salvia i lagom mängd efter smak. Blandade grön o rose´peppar (5 tsk. totalt) och bakade allt i lergryta, tillsätt gärna en skvätt balsamvinäger. Fantastiskt gott tyckte jag och mina gäster !!!

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 610 kCal
Fett 28 g
Salt 335 g
Kolhydrater 56 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden