Honungs- och pepparstekt fläskkarré
Honungs- och pepparstekt fläskkarré är en lite lyxigare rätt. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och smulad peppar innan grädden hälls över. Servera denna smakrika karré ihop med ugnsrostade grönsaker, sallad och sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 rödlök
3 morötter
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
Karré
4 skivor fläskkarré
1 tsk olja
2 msk honung
2 msk soja, gärna kinesisk soja
2 tsk grön- eller rosépeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
Till servering
1 krispsallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett28 g
Salt3.35 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur reder man av såsen med köttet i pannan?
Per rolf magnus
2024-03-01Gott. Såsen kunde haft lite mer smak, krydda.
Jennifer
2024-02-23Riktigt gott, kan rekommenderas Valde både grön-och rose'peppar.
Harald
2023-07-22