Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad
Somrigt recept på grillade revbensspjäll i en marinad med äpple, paprika och koriander. Serveras med en salsa med majs som du grillar på kolv samt en fräsch avokadosallad med gröna bönor och sesamfrö.
Ingredienser
4 portioner
Revbenspjäll
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk mörk sirap
1/2 msk äppelcidervinäger
1 kg tjocka revbensspjäll
Majssalsa
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 lime
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 majskolvar
Avokadosallad
1 rödlök
1/2 msk sesamolja
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
300 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
1 msk sesamfrö
1 kruka körvel eller persilja
2 avokador
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Superbra recept på grillade revbensspjäll, använt det flera ggr. Aldrig gjort tillbehören dock...
Moa
2020-10-03