Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad
Somrigt recept på grillade revbensspjäll i en marinad med äpple, paprika och koriander. Serveras med en salsa med majs som du grillar på kolv samt en fräsch avokadosallad med gröna bönor och sesamfrö.
Ingredienser
4 portioner
Revbenspjäll
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk mörk sirap
1/2 msk äppelcidervinäger
1 kg tjocka revbensspjäll
Majssalsa
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 lime
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 majskolvar
Avokadosallad
1 rödlök
1/2 msk sesamolja
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
300 g haricots verts (bönor)
salt och svartpeppar
1 msk sesamfrö
1 kruka körvel eller persilja
2 avokador
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Superbra recept på grillade revbensspjäll, använt det flera ggr. Aldrig gjort tillbehören dock...
Moa
2020-10-03