Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad

4
1
Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad

Somrigt recept på grillade revbensspjäll i en marinad med äpple, paprika och koriander. Serveras med en salsa med majs som du grillar på kolv samt en fräsch avokadosallad med gröna bönor och sesamfrö.

Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad

Ingredienser

4 portioner

Revbenspjäll

1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk mörk sirap
1/2 msk äppelcidervinäger
1 kg tjocka revbensspjäll

Majssalsa

4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 lime
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 majskolvar

Avokadosallad

1 rödlök
1/2 msk sesamolja
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
300 g haricots verts (bönor)
salt och svartpeppar
1 msk sesamfrö
1 kruka körvel eller persilja
2 avokador

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Moa

2020-10-03

Superbra recept på grillade revbensspjäll, använt det flera ggr. Aldrig gjort tillbehören dock...