Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade revbenspjäll med majssalsa och avokadosallad

Somrigt recept på grillade revbensspjäll i en marinad med äpple, paprika och koriander. Serveras med en salsa med majs som du grillar på kolv samt en fräsch avokadosallad med gröna bönor och sesamfrö.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revbensspjäll: Blanda salt och kryddor. Rör samman äppeljuice, sirap och vinäger.
  2. Skär revbensspjället i bitar mellan benen och gnid in kryddorna. Låt dra i rumstemperatur ca 20 minuter.
  3. Grilla på direkt värme till fin färg runtom och lägg över på indirekt värme och grilla tills innertemperaturen är 85°C. Pensla med juice- och vinägerblandningen då och då.
  4. Majssalsa: Ansa och skiva salladslökarna tunt. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Pressa saften ur limen.
  5. Rör samman salladslök, vitlök, chili och olivolja. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  6. Grilla majkolvarna runtom. Låt svalna något, skär av kornen och vänd ner i salsan.
  7. Avokadosallad: Skala och finhacka löken och blanda den med sesam- och olivolja och vinäger.
  8. Ansa och koka bönorna i saltat vatten 4 minuter. Sila av och vänd ner de varma bönorna med löken. Krydda med salt och peppar.
  9. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Hacka körveln grovt. Dela, kärna och gröp ur avokadorna och skär i bitar.
  10. Vänd ner avokadon och hälften av körveln i salladen strax innan servering. Lägg upp på fat och strö över sesamfröna och resten av körveln.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Revbenspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk mörk sirap
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
Majssalsa
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 majskolvar
Avokadosallad
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 300 g haricots verts
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 kruka körvel eller persilja
  • 2 avokador
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?