Honung och ingefärsgrillade spareribs med picklade äpplen
Recept på grillade revbensspjäll med en smakrik glaze av ingefära, honung, vitlök och dijonsenap. Serveras med coleslaw och picklade äpplen med smak av kanel och chili.
Ingredienser
4 portioner
Glaze
1 vitlöksklyfta
1 dl flytande honung
2 tsk torkad malen ingefära
2 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
2 krm svartpeppar
Picklade äpplen
1/2 röd chili
1/2 dl ättika (12%)
1 dl rårörsocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
1 lagerblad
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 röda äpplen
Coleslaw
ca 600 g spetskål
1 liten fänkål
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk kummin
1 tsk vinäger
salt och peppar
Spareribs
ca 2 kg spareribs
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6499 KJ / 1554 kCal
Fett107 g
Salt5 g
Kolhydrater53 g
Protein93 g
Kommentar
Coleslaw recept här gillar jag inte, men ribbar och äpplen är perfekta!
Sergey
2024-03-03