Honung och ingefärsgrillade spareribs med picklade äpplen

4
0
Honung och ingefärsgrillade spareribs med picklade äpplen

Recept på grillade revbensspjäll med en smakrik glaze av ingefära, honung, vitlök och dijonsenap. Serveras med coleslaw och picklade äpplen med smak av kanel och chili.

Honung och ingefärsgrillade spareribs med picklade äpplen

Ingredienser

4 portioner

Glaze

1 vitlöksklyfta
1 dl flytande honung
2 tsk torkad malen ingefära
2 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
2 krm svartpeppar

Picklade äpplen

1/2 röd chili
1/2 dl ättika (12%)
1 dl rårörsocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
1 lagerblad
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 röda äpplen

Coleslaw

ca 600 g spetskål
1 liten fänkål
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk kummin
1 tsk vinäger
salt och peppar

Spareribs

ca 2 kg spareribs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 6499 KJ / 1554 kCal
Fett 107 g
Salt 5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 93 g
Läs mer om näringsvärden