Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Alspånsrökt bringa med grillad spetskål och basilikacitronette

Slowcooked alspånsrökt bringa och några enkla tillbehör gör gourméerna lyckliga i sommar! Bringan är redan tillagad och värms på grillen på indirekt värme, i ca 20 min. Vänd några gånger så den blir genomvarm. Under tiden kan du grilla spetskålen på den varma sidan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spetskål: Halvera spetskålen. Salta och ringla över lite olja. Grilla eller ugnsbaka spetskålen ca 20 minuter på 175°C.
  2. Basilikacitronette: Blanda ingredienserna till citronetten och ringla den sedan över spetskålen. Hyvla över pecorinoosten.
  3. Senap- och dillmarinad: Blanda senapen med dill och olja. Smaka av med salt. Bred dillsenapen på oxbringan när den är tillagad.
  4. Till servering: Värm oxbringan på grillen i indirekt värme i ca. 20 minuter. Vänd några gånger under tiden så att den blir genomvarm.

För alla

Läs nogrannt innehållet på slowcooked bringa. Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut pecorinoosten.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Spetskål
  • 1 spetskål
  • salt
  • olja
  • 50 g pecorinoost
Basilikacitronette
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finstrimlad basilika
Senaps- och dillmarinad
  • 1/2 dl svensk grovkornig senap
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk olja
  • salt
Till servering
  • 650 g slowcooked alspånsrökt bringa av nötkött
Lägg till i inköpslistan