Hönökaka

Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Hönökaka

Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Hönökaka

Ingredienser

4 stora kakor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl brödsirap
1 msk salt
9 - 10 dl vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g rumsvarmt smör

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:20:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Supergoda! Enkla att göra

    Ellen

  • Dom blev jättegoda.

    Hans olof

  • Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻

    Thomas

  • Jättegoda

    Hans olof

  • Bakar gärna igen. God smak.

    Christina

  • Vad otroligt goda dem blev!

    Stina

  • Gudomligt goda!

    Karin

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.
Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g

Testa liknande recept

  • Pomeransbröd
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sirapslimpa
    Betyg 4.5 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarfrallor
    Betyg 3.1 av 5.240 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marockanskt bröd
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brytbröd med havre och råg
    Betyg 4.1 av 5.138 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nillas knäckebröd
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad