Hong Kong egg tart med saffran

Hong Kong egg tarts - så gott! Här är en variant med saffran. Pajdegen fylls med bland annat strösocker, saffran och kondenserad mjölk. Ät och njut av dessa gulliga och juliga sötsaker.

Ingredienser
12 st
Pajdeg
1 ägg
100 g smör (rumstempererat)
2 1/2 dl vetemjöl (2|1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 dl strösocker (1/2 dl motsvarar ca 45 g)
12 st engångs bakformar i aluminium (ca 7 cm i diameter)
Fyllning
3 dl vatten
1 dl strösocker
1 förp saffran (à 0,5 g)
3 ägg
1 äggvita (från pajdegen)
1 dl kondenserad mjölk
Gör så här
00:30:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi856 KJ / 205 kCal
Fett40 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentarer