Hong Kong egg tart med saffran

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hong Kong egg tart med saffran

Hong Kong egg tarts - så gott! Här är en variant med saffran. Pajdegen fylls med bland annat strösocker, saffran och kondenserad mjölk. Ät och njut av dessa gulliga och juliga sötsaker.

Små minipajer med glansig slät saffransfyllning.

Ingredienser

12 st

Pajdeg

1 ägg
100 g smör (rumstempererat)
2 1/2 dl vetemjöl (2|1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 dl strösocker (1/2 dl motsvarar ca 45 g)
12 st engångs bakformar i aluminium (ca 7 cm i diameter)

Fyllning

3 dl vatten
1 dl strösocker
1 förp saffran (à 0,5 g)
3 ägg
1 äggvita (från pajdegen)
1 dl kondenserad mjölk

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Energi856 KJ / 205 kCal
Fett40 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Financier med björnbär och pistage
Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomatmarmelad med vanilj och saffran
Betyg 3.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Saffranspaj
Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Macarons
Betyg 3.6 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Citronmarängpaj
Betyg 4.3 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad