Hollandaise med olivolja och rostad mandel

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hollandaise med olivolja och rostad mandel

En hemgjord hollandaise slår det mesta. Och det är enklare att göra än du kanske tror! Här smaksätter vi hollandaisen med olivolja och rostad mandel för att ge den en unik karaktär. Såsen passar bra till fisk, kyckling eller grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Hollandaise med olivolja och rostad mandel

Ingredienser

ca 4 dl
250 g smör
2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
3/4 dl kallpressad olivolja
salt
4 msk rostad finhackad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett75 g
Salt0.94 g
Kolhydrater2 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Hemmagjord Hollandaisesås
Betyg 3.7 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citronmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Egen majonnäs
Betyg 3.1 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad