Hollandaise med olivolja och rostad mandel

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Hollandaise med olivolja och rostad mandel

En hemgjord hollandaise slår det mesta. Och det är enklare att göra än du kanske tror! Här smaksätter vi hollandaisen med olivolja och rostad mandel för att ge den en unik karaktär. Såsen passar bra till fisk, kyckling eller grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Hollandaise med olivolja och rostad mandel

Ingredienser

ca 4 dl
250 g  smör
2   äggulor
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  vatten
3/4 dl  kallpressad olivolja
salt
4 msk  rostad finhackad mandel

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett75 g
Salt0.94 g
Kolhydrater2 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Hemmagjord Hollandaisesås
Betyg 3.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit sparris med mousselinesås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb hollandaise
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga