Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Hollandaise med olivolja och rostad mandel

En hemgjord hollandaise slår det mesta. Och det är enklare att göra än du kanske tror! Här smaksätter vi hollandaisen med olivolja och rostad mandel för att ge den en unik karaktär. Såsen passar bra till fisk, kyckling eller grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret på låg temperatur, ta från värmen. Se till att temperaturen är ca 50°C.
  2. Vispa ihop äggulor, citronjuice och vatten på låg värme till en tjock kräm, se till att temperaturen är ca 50°C. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, se till att inte få med den vita bottensatsen.
  3. Tillsätt oljan under vispning, lite i taget. Späd ev med lite vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och vänd ner mandeln. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 250 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk vatten
  • 3/4 dl kallpressad olivolja
  • salt
  • 4 msk rostad finhackad mandel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer