Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Kokta rödbetor som får torka i ugnen får koncentrerad smak. Perfekt ihop med tunt råhyvlade rödbetor och en hemlagad hollandaisesås med örtigt sting av citronmeliss, dragon och dill. Toppa med gröna blad för en fulländad förrätt eller vegetariskt tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Ingredienser

4 portioner
10   små rödbetor
2 msk  rödvinsvinäger
1 krm  salt

Örthollandaise

200 g  smör
3   äggulor
1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  vatten
2 msk  finhackad citronmeliss
1 msk  finhackad dragon
1 msk  finhackad dill
2 krm  salt
1 krm  peppar
1   näve röda mangoldskott
1   näve citronmelissblad klöveroxalis eller harsyra

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2053 KJ / 491 kCal
Fett44 g
Salt1.57 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Papaya- och grapesallad med parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt couscous med björnbär
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårlig grön örtsås
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga