Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

1
0
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Kokta rödbetor som får torka i ugnen får koncentrerad smak. Perfekt ihop med tunt råhyvlade rödbetor och en hemlagad hollandaisesås med örtigt sting av citronmeliss, dragon och dill. Toppa med gröna blad för en fulländad förrätt eller vegetariskt tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Ingredienser

4 portioner
10 små rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt

Örthollandaise

200 g smör
3 äggulor
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
2 msk finhackad citronmeliss
1 msk finhackad dragon
1 msk finhackad dill
2 krm salt
1 krm peppar
1 näve röda mangoldskott
1 näve citronmelissblad klöveroxalis eller harsyra

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2053 KJ / 491 kCal
Fett 44 g
Salt 157 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden