Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise

Kokta rödbetor som får torka i ugnen får koncentrerad smak. Perfekt ihop med tunt råhyvlade rödbetor och en hemlagad hollandaisesås med örtigt sting av citronmeliss, dragon och dill. Toppa med gröna blad för en fulländad förrätt eller vegetariskt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär 2 av rödbetorna (för 4 portioner) i supertunna skivor. Lägg dem i en bunke med isvatten minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 100°C. 
  3. Koka övriga rödbetor mjuka med skalet kvar. Häll av rödbetorna. Dra bort skalet under rinnande kallt vatten. 
  4. Halvera betorna och lägg på en ugnsplåt. Torka dem i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  5. Ta ut och skär betorna i bitar. Droppa över vinägern. Krydda med salt.
  6. Örthollandaise: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop äggulor, citronjuice och vatten i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Fortsätt vispa tills blandningen blir krämig. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under kraftig vispning, utan att den vita bottensatsen kommer med. Ta från värmen.
  8. Rör ner de hackade örterna. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera betorna genast med såsen. Garnera med mangoldskott och syrliga blad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 små rödbetor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
Örthollandaise
  • 200 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk vatten
  • 2 msk finhackad citronmeliss
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 näve röda mangoldskott
  • 1 näve citronmelissblad klöveroxalis eller harsyra
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2053 kJ / 491 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept