Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise
Kokta rödbetor som får torka i ugnen får koncentrerad smak. Perfekt ihop med tunt råhyvlade rödbetor och en hemlagad hollandaisesås med örtigt sting av citronmeliss, dragon och dill. Toppa med gröna blad för en fulländad förrätt eller vegetariskt tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
10 små rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
Örthollandaise
200 g smör
3 äggulor
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
2 msk finhackad citronmeliss
1 msk finhackad dragon
1 msk finhackad dill
2 krm salt
1 krm peppar
1 näve röda mangoldskott
1 näve citronmelissblad klöveroxalis eller harsyra
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2053 KJ / 491 kCal
Fett44 g
Salt1.57 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer