Hoisinkyckling med het gurka

13
0
Hoisinkyckling med het gurka

Hoisinkyckling med het gurka, en rätt som för smaklökarna till Asien. Gurkan och morötterna skivas tunt och blandas med ättika, sambal oelek, ingefära och vitlök och förvandlas till ett hett tillbehör. Bryn kycklingfiléerna till den gyllenbruna ytan kommer fram och servera med nykokt ris och het gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Hoisinkyckling med het gurka

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Het gurka

1
gurka
2
morötter
1 msk
riven färsk ingefära
2 msk
ättika (12%)
1/2 tsk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
sambal oelek
1
vitlöksklyfta
3
salladslökar
2 msk
sesamfrön

Kyckling

4
minut kycklingfiléer
2 tsk
olja
-
peppar
2 msk
vatten
2 dl
hoisinsås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2405 KJ / 574 kCal
Fett 8 g
Salt 3.09 g
Kolhydrater 85 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept