Hoisin-glaserad köttfärslimpa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hoisin-glaserad köttfärslimpa

En välsmakande variant av den klassiska köttfärslimpan. Pensla köttfärslimpan i hoisinsås innan du ställer in den i ugnen. Servera med potatismos och ugnsbakade lökskivor och morötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken. Blanda noggrant ihop ströbrödsblandningen, färs, ägg, senap, salt och peppar.
  3. Forma till en limpa och lägg över på en välsmord ugnsplåt.
  4. Skala och strimla löken. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg dem runt köttfärslimpan. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 45 minuter.
  5. Ta ut och pensla på hoisin-såsen efter halva tiden. Låt svalna ca 10 minuter före servering.
  6. Gör moset när "limpan" bakas. Lägg upp på tallrikar. Skär köttfärslimpan i cm-tjocka skivor och lägg ovanpå moset. Skeda över morötter och lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 portioner snabbmos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 528 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden