Högrevschili
Mustig högrevschili där ingredienserna i denna rätt är fenomenala. Lök och morot grovhackas och fräses mjuk i en gryta. Därefter tillsätts beef chili, tomat och majs som smaksätts med kryddblandningen, låt koka ihop. Avnjut denna chiligryta toppad med persilja ihop med sallad och en klick crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 morot
1 tsk olja
370 g beef chili av högrev
400 g hela tomater
150 g majskorn
2 port ris eller ett gott bröd
1/2 ask persilja
1/2 kruka krispsallad
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3735 KJ / 893 kCal
Fett39 g
Salt4.46 g
Kolhydrater83 g
Protein44 g
Kommentarer
En välsmakande fantastisk god gryta. Jag hade ingen aning om att man kunde köpa en bit färdigkokt högrev med så goda kryddor. Jag bestämde mig för att köpa en ny likadan i min ICA-butik och överraska min sons familj med. Döm om min förvåning när dom hade bestämt sig för att inte ta in den i butiken igen eftersom det inte fanns någon efterfrågan. Jag undrar om den har marknadsförts på rätt sätt. Jag hade nog inte köpt den utan vidare eftersom den låg tillsammans med pulled pork i hyllan och det är ingen favorit hos oss.
Karen
2015-03-24Alldeles för mycket chili i grytan, kunde knappt äta den även utan extra kryddor. Starkt på tungan så alla grönsakssmaker försvann. Fick slänga hälften! Varför ska allt vara så kryddat? Det är ju allmänt känt att man inte ska äta mycket salt och kryddor, lagom är bäst. Låt gästerna krydda själva. Det är väl inte meningen att man ska "bränna" sig i munnen och behöva mycket creme fraiche och vatten till maten?
Kerstin
2015-03-16