Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Högrevsburgare med rostad sötpotatis

Sötpotatisen rostas i ugnen, och burgarna steker du i 3-4 minuter på varje sida för att få dem saftiga. Servera sedan med dressingen, skivad rödlök, tomat och sallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt, peppar och chiliflakes. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dressing: Skala och hacka löken, blanda den med majonnäs, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Burgare: Dela färsen i fyra delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda runt om med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Skiva lök och tomater. Dela salladen.
  6. Servera hamburgarna med sötpotatis, dressing, lök, tomater och sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Servera gärna burgarna med rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • ca 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
Dressing
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
Burgare
  • ca 500 g högrevsfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3071 kJ / 730 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer