Högrevsburgare med rostad sötpotatis

13
0
Högrevsburgare med rostad sötpotatis

Sötpotatisen rostas i ugnen, och burgarna steker du i 3-4 minuter på varje sida för att få dem saftiga. Servera sedan med dressingen, skivad rödlök, tomat och sallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Högrevsburgare med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 tsk chiliflakes

Dressing

1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1 msk senap
2 msk chilisås

Burgare

ca 500 g högrevsfärs
1 msk olja
1/2 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Servera gärna burgarna med rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3071 KJ / 730 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden