Högrevsburgare med rostad sötpotatis
Sötpotatisen rostas i ugnen, och burgarna steker du i 3-4 minuter på varje sida för att få dem saftiga. Servera sedan med dressingen, skivad rödlök, tomat och sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 tsk chiliflakes
Dressing
1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1 msk senap
2 msk chilisås
Burgare
ca 500 g högrevsfärs
1 msk olja
1/2 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3071 KJ / 730 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Kommentar
Jättegott! Jag gjorde en mixa av både sötpotatis och vanlig potatis. Sötpotatisen mosades väldigt lätt. Smaken var ju där, men klyftorna blev bara mos. Hur får man sötpotatisen att bli fast i formen som potatis när man rostar dem?
Tina
2023-04-06Hej Tina! Det man kan göra är att lägga potatisklyftorna i en bunke med vatten ca 15-20 min för att få ut stärkelserna, sötpotatisen brukar då inte bli lika mjuk. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-06