Högrevsburgare med rostad sötpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Högrevsburgare med rostad sötpotatis

Sötpotatisen rostas i ugnen, och burgarna steker du i 3-4 minuter på varje sida för att få dem saftiga. Servera sedan med dressingen, skivad rödlök, tomat och sallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt, peppar och chiliflakes. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dressing: Skala och hacka löken, blanda den med majonnäs, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Burgare: Dela färsen i fyra delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda runt om med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Skiva lök och tomater.
  6. Servera hamburgarna med sötpotatis, dressing, lök, tomater och sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Servera gärna burgarna med rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • ca 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
Dressing
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
Burgare
  • ca 500 g högrevsfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3071 kJ / 730 kCal