Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Slow food när det är som bäst. Högrev som ugnssteks i marinad med bland annat lime, sesamolja och soja i fem timmar. Sojapicklad svamp och wasabimajonäs till blir pricken över i.

Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner

Högrev

1 lime
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
ca 700 g högrevskärna
salt
svartpeppar
1 msk smör

Sojapicklad svamp

1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
250 g svamp (shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
1 rödlök

Wasabimajonnäs

2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 5)
4 tsk wasabipasta

Grönsaker

150 g sockerärtor

Till servering

jasminris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4800 KJ / 1147 kCal
Fett67.8 g
Salt5.2 g
Kolhydrater89.4 g
Protein43.8 g

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mojo rojo-burgare
Betyg 2.9 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojaglaserad skinka med wasabicrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wasabiyoghurt med ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskwok med svamp och grönt
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pulled Beef
Betyg 3.9 av 5.
566 personer har röstat
Över 60 min att tillaga