Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

9
0
Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Slow food när det är som bäst. Högrev som ugnssteks i marinad med bland annat lime, sesamolja och soja i fem timmar. Sojapicklad svamp och wasabimajonäs till blir pricken över i.

Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner

Högrev

1 lime
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
ca 700 g högrevskärna
salt och svartpeppar
1 msk smör

Sojapicklad svamp

1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
250 g svamp (shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
1 rödlök

Wasabimajonnäs

2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 5)
4 tsk wasabipasta

Grönsaker

150 g sockerärtor

Till servering

jasminris

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4800 KJ / 1147 kCal
Fett 67.8 g
Salt 5.2 g
Kolhydrater 89.4 g
Protein 43.8 g
Läs mer om näringsvärden