Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs
Slow food när det är som bäst. Högrev som ugnssteks i marinad med bland annat lime, sesamolja och soja i fem timmar. Sojapicklad svamp och wasabimajonäs till blir pricken över i.
Ingredienser
4 portioner
Högrev
1 lime
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
ca 700 g högrevskärna
salt
svartpeppar
1 msk smör
Sojapicklad svamp
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
250 g svamp (shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
1 rödlök
Wasabimajonnäs
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 5)
4 tsk wasabipasta
Grönsaker
150 g sockerärtor
Till servering
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4800 KJ / 1147 kCal
Fett67.8 g
Salt5.2 g
Kolhydrater89.4 g
Protein43.8 g
Kommentarer