Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sojaglaserad skinka med wasabicrème

Detta snabba recept på härlig sojaglaserad skinka kommer bli en ny favorit. Medan riset kokar så fräser du ihop skinka, lök och vitlök med svamp, soja, buljong och ingefära till en mumsig röra. Bjud på pepprig wasabicrème till köttet och riset.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla skinkan. Bryn i smör. Skala och skiva löken, hacka vitlöken och tillsätt det tillsammans med soja, buljong, svamp och ingefära. Låt sjuda tills köttet är mjukt.
  3. Blanda crème fraiche och wasabi och servera till köttet.

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen för buljongen i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 500 g färsk skinka
  • 1 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 japansk soja
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 100 g svamp (t ex shiitake)
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk wasabi (eller riven pepparrot)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer