Sojaglaserad skinka med wasabicrème
Detta snabba recept på härlig sojaglaserad skinka kommer bli en ny favorit. Medan riset kokar så fräser du ihop skinka, lök och vitlök med svamp, soja, buljong och ingefära till en mumsig röra. Bjud på pepprig wasabicrème till köttet och riset.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
500 g färsk skinka
1 msk smör
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1 dl japansk soja
2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
100 g svamp (t ex shiitake)
1 msk finhackad ingefära
2 dl crème fraiche
1 tsk wasabi (eller riven pepparrot)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket japansk soja ska man ta?
Charlotta
2019-09-25Hej igen Charlotta! Receptet är nu uppdaterad med rätt mängd (1/2-1 dl) soja. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-09-26Hej Charlotta! Tack för att du uppmärksammade att mängden soja saknas. Vi återkommer och uppdaterar snarast möjligt med mängden. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-09-25