Högrev i elden

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Högrev i elden

Elda björkved i grillen tills du fått glöd. Björkved ger den här rätten mycket mer smak än briketter. Här bryner du högreven direkt mot glöden först innan du grillar hela biten på låg temperatur och indirekt värme.

Högrev i elden

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev
flingsalt

Gremolata

4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl grovt hackad persilja
3 msk olivolja

Gör så här

00:10:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2037 KJ / 488 kCal
Fett37.3 g
Kolhydrater1.1 g
Protein38.5 g

Testa liknande recept

  • Långgrillad högrev
    Betyg 3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röksalt
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade majskolvar
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glödbakad purjolök
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rökta tomater
    Betyg 3.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nötgremolata
    Betyg 3.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad