Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Långkokt högrev bräserad i svagdricka med enbär, lagerblad, morötter och syltade tranbär. Koka ihop den mustiga buljongen när köttet är klart och använd som bas till gräddsås. Servera högreven som en skivad stek med gröna bönor, tranbär och potatis. Riktig festmat. Tips! I tryckkokaren halveras koktiden.

Högrev bräserad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
2 msk smör eller margarin
6 dl svagdricka
10 enbär
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
flingsalt
svartpeppar
svartvinbärsgelé

Syltade tranbär

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
5 hela nejlikor
2 dl frysta tranbär

Till servering

potatispuré
gröna bönor

Gör så här

02:00:00
01:00:00
00:05:00
Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 3 dl svagdricka och 1 dl vatten (för 4 port). Koka ca 45 minuter.
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi5018 KJ / 1201 kCal
Fett70.6 g
Kolhydrater77.3 g
Protein56 g

Testa liknande recept

  • Oxrullader
    Betyg 3.8 av 5.130 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gryta på högrev
    Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaneldoftande köttgryta
    Betyg 4.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad