Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Njut av en härlig hjortstek i höst! Börja med att bryna hjortsteken så kötet får en fin stekyta, tillaga sen steken på låg värme i ugnen. Servera med krämig svampstuvning, rostad rotselleri och hemlagad tranbärschutney.

Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Ingredienser

4 portioner

Kött

1 hjortstek
salt
malen svartpeppar
smör till stekning
3 msk hackad rosmarin

Rostad rotselleri

1 rotselleri
1 gul lök
8 potatisar
2 msk rapsolja
salt

Tranbärschutney

1/2 gul lök
3 dl tranbär färska eller frysta
1 1/2 dl strösocker
1 msk citronsaft

Stuvad skogssvamp

400 g skogssvamp
1 schalottenlök
2 dl smetana
salt
malen vitpeppar
1 msk hackad persilja
smör till stekning

Gör så här

00:45:00
00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • 55 grader ? Den blöder ju fortfarande...

    Kjell göran

  • Är det torkade tranbär man ska ha till chutneyn, eller finns det färska att köpa?

    Ingrid

    Hej Ingrid! Här är det färska eller frysta som receptet är gjort på. Så kolla i frys disken där är det allt säsong för bär;). Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Skall locket vara på grytan i ugnen? Mvh Ulla

    Ulla maj-britt

    Hej Ulla! Det behövs inte. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi4101 KJ / 978 kCal
Fett39.1 g
Salt0.52 g
Kolhydrater105.2 g
Protein40.2 g

Testa liknande recept