Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Spännande och lite annorlunda variant på tunnbrödrulle där du fyller nygräddade pitabröd med läckra ingredienser som vitlöksdoftande kikärtskräm, gurkyoghurt med riven pepparrot, tomater, romansallad och hjortskav. En god och nyttig rätt som håller dig mätt länge!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
6 pitabröd

Kikärtskräm

400 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 ask persilja (à 20 g)
1 krm spiskummin
2 msk vatten
1 citron
salt

Gurkyoghurt

1/2 gurka
2 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Skav

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 pkt kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
1 krm spiskummin
1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

2 tomater
1 romansallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 689 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater87.3 g
Protein47.1 g

Testa liknande recept

  • Hjortskavspasta med soltorkad tomat
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vild kebabpizza
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig skavgryta med champinjoner
    Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskav med krämig paprikasås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skavgryta med Karl-Johan och tomater
    Betyg 2.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad