Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

En lagom söt marmelad är gott som tillbehör till ostbrickan. Hjortronmarmelad passar fint inte bara till 70-talsklassikern camembert utan även mer smakstarka ostar som äkta Roquefort.

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin

Ingredienser

3 dl
1 kvist färsk rosmarin
250 g hjortron
2 dl syltsocker
1 citron

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag brukar alltid sila hjortronen från kärnor. Innan det hälls i små burkar. Det blir supergott. Kärnresterna lägger jag i en skål, häller på vodka. Låt stå 2 mån. Vips så har du en hjortronlikör mez.

    Lena

  • Hur lång är hållbarheten?

    Sara

    Hej Sara! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, som t ex kvaliteten på bären du använder, hygien vid kokning och mängden socker. Hållbarheten påverkas också av hur du förvarar burkarna. När du väl öppnat burken är det viktigt att använda rena redskap att ta med av marmeladen. En oöppnad burk som förvarats i kylskåp bör hålla i minst 6 månader och förmodligen längre. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Toppen, perfekt efter ett hjortronår.

    Helena

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är beräknad per matsked.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater10.7 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

  • Hjortronsylt
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varma hjortron
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronconsommé med tillbehör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad