Hjortfärsbullar med grönkålspasta
Ett matigt recept på smakrika hjortfärsbullar med grönkålspasta. Pastan kokas för att sedan blandas ihop till en fyllig grönkålssås gjord på grädde, buljong, grönkål och en skvätt vinäger. Duka fram allt i en härlig kompott av färger tillsammans med de mustiga hjortfärsbullarna och krämig pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
Hjortfärsbullar
ca 500 g färs av hjort
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
1/2 ask persilja (à 20 g)
Pasta
2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
1 rödlök
1 msk olja
225 g hackad grönkål
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett31 g
Salt2.66 g
Kolhydrater41 g
Protein42 g
Kommentar
jÄTTEGOTT! Tar man en mager grädde och lite kokosolja blir det toppengott med.
Carina
2015-08-17