Hjortfärsbullar med grönkålspasta

11
1
Hjortfärsbullar med grönkålspasta

Ett matigt recept på smakrika hjortfärsbullar med grönkålspasta. Pastan kokas för att sedan blandas ihop till en fyllig grönkålssås gjord på grädde, buljong, grönkål och en skvätt vinäger. Duka fram allt i en härlig kompott av färger tillsammans med de mustiga hjortfärsbullarna och krämig pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Hjortfärsbullar med grönkålspasta

Ingredienser

4 portioner

Hjortfärsbullar

ca 500 g färs av hjort
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
1/2 ask persilja (à 20 g)

Pasta

2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
1 rödlök
1 msk olja
225 g hackad grönkål
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber samt glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget. Använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Carina

2015-08-17

jÄTTEGOTT! Tar man en mager grädde och lite kokosolja blir det toppengott med.

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 619 kCal
Fett 31 g
Salt 266 g
Kolhydrater 41 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden