Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Hjortfärsbullar med grönkålspasta

Ett matigt recept på smakrika hjortfärsbullar med grönkålspasta. Pastan kokas för att sedan blandas ihop till en fyllig grönkålssås gjord på grädde, buljong, grönkål och en skvätt vinäger. Duka fram allt i en härlig kompott av färger tillsammans med de mustiga hjortfärsbullarna och krämig pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hjortfärsen.
  2. Sätt ugnen på 100°C.
  3. Hjortfärsbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
  4. Vänd ner ägg, senap, salt, peppar och hjortfärsen. Blanda noga och forma färsen till små bullar. Bryn dem runtom i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Hacka persiljan och blanda den med köttbullarna strax innan servering.
  6. Pasta: Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  7. Skala och skiva löken. Stek den i oljan i en panna. Vänd ner grönkålen och stek ytterligare någon minut. Häll över grädde och buljong och låt koka några minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  8. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  9. Blanda pastan med grönkålssåsen och servera till köttbullarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber samt glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget. Använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Hjortfärsbullar
  • ca 500 g färs av hjort
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
Pasta
  • 2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 225 g hackad grönkål
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2593 kJ / 619 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer