Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

I den här läckra musselrätten gratineras hjärtmusslorna i smarrigt snigelsmör medan spadet med smak av vitt vin, pastis, vitlök och schalottenlök blir grunden i en skummande härlig soppa.

Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

Ingredienser

4 portioner
1 kg hjärtmusslor
1 stor finhackad schalottenlök
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
2 äggulor
1/2 morot i små tärningar
1/3 squash i små tärningar
1/3 mellanstor rättika i små tärningar
1/2 tsk curry
1/3 saffranstråd
kajennpeppar

Snigelsmör

200 g rumstempererat smör
1 liten bunt finhackad persilja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 msk pastis (likörliknande sprit smaksatt med bl a anis)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Rätten var god men omständlig vilket gör att man knappast lagar den mer än en gång. Receptet var otydligt i uppställningen. Svårt att veta vilka ingredienser som hör till soppan samt hur mycket soppspad det skulle vara.

Elisabet

2011-11-04

Testa liknande recept

Pasta med krämig mussel- och squashröra
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Squashsoppa med currysmak
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk gryta med svamp
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stingig squashsalsa
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med basilika och sardeller på squash
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga