Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa
I den här läckra musselrätten gratineras hjärtmusslorna i smarrigt snigelsmör medan spadet med smak av vitt vin, pastis, vitlök och schalottenlök blir grunden i en skummande härlig soppa.
Ingredienser
4 portioner
1 kg hjärtmusslor
1 stor finhackad schalottenlök
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
2 äggulor
1/2 morot i små tärningar
1/3 squash i små tärningar
1/3 mellanstor rättika i små tärningar
1/2 tsk curry
1/3 saffranstråd
kajennpeppar
Snigelsmör
200 g rumstempererat smör
1 liten bunt finhackad persilja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 msk pastis (likörliknande sprit smaksatt med bl a anis)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Rätten var god men omständlig vilket gör att man knappast lagar den mer än en gång. Receptet var otydligt i uppställningen. Svårt att veta vilka ingredienser som hör till soppan samt hur mycket soppspad det skulle vara.
Elisabet
2011-11-04