Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Betyg 3.1 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Ingredienser

4 portioner
3 dl kokt hirs (eller couscous)
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 fast päron (gärna conference)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
100 g ädelost (gärna saint agur)
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1987 KJ / 475 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Päron- och ädelostflarn
    Betyg 2.8 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ädelostpaj med stekta päron
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellini med ädelostsås
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad