Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta nötter

Stek blandade nötter med vitlöksklyfta, kajennpeppar och kanel så de får lite sting före du tillsätter både sött och salt med hjälp av honung och flingsalt. Låt dina smaskiga, heta nötter svalna på bakplåtspapper. En riktig smakexplosion!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs riven vitlöksklyfta, kajennpeppar och kanel någon minut.
  2. Blanda i blandade nötter och mandlar och låt fräsa ytterligare någon minut under omrörning. Blanda i flytande honung och flingsalt. Ta från värmen och häll ut på ett bakplåtspapper.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Perfekt snacks till ett glas tranbärsjuice eller lingondricka.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 msk smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 200 g blandade nötter
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?