Brietårta med honung och torkad frukt

79
6
Brietårta med honung och torkad frukt

Ett fantastiskt enkelt recept på en otroligt god dessert. Krämig brietårta med honung och torkad frukt gör du av brie, blandade valfria nötter, torkad frukt och honung. Ljuvlig att servera till efterrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Brietårta med honung och torkad frukt

Ingredienser

10 portioner
1 tårta brieost (1 tårta motsvarar ca 1 kg)
100 g blandade nötter och torkad frukt
1 dl flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Servera på tårtfat på fot, som på bilden, så får du snygg höjd på tårtan.

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Anna

2021-03-15

Hur äter man den? Har man något till?

Redaktionen ICAse

2021-03-16

Hej Anna! Till servering kan du ta t ex en tårtspade eller valfritt redskap som du har hemma. Sleva upp på en tallrik och njut! 😉 Klassiska tillbehör till ost (utöver nötter, torkad frukt och honung som det står i receptet) som färsk frukt eller bröd/knäckebröd är ju också gott till. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Ulf

2017-12-23

Jag använder granatäpplekärnor, honung och kanel.

Ulf

2017-12-23

Delicious!

Näringsvärde per portion

Energi 1568 KJ / 375 kCal
Fett 31 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 3 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept